Nový průvodce hodnocením a export knih pro studenty

Nový průvodce hodnocením a export knih pro studenty

autor Veronika Novotná (admin) -
Počet odpovědí: 0

Nový průvodce známkováním, hodnocením a absolvováním kurzu!

Na stránkách tech.mendelu byl zveřejněn nový průvodce pro učitele, kde se dozvíte, jak správně nastavit hodnocení a absolvování kurzu pro studenty a tipy na sledování plnění činnosti studentů. V minulém týdnu také proběhlo nahrávání školení na stejné téma, které najdete zde. Pod psanou verzi byl zařazen i předchozí návod Tvorba testů. Průvodce od známkování po absolvování kurzu.

Export materiálu pro studenty

Na stránkách Moodle pro studenty byl dále zveřejněn návod pro export materiálů z kurzu. Studenti mohou nyní exportovat činnosti jako je přednáška nebo kniha. 

Pro zpřístupnění materiálu offline učitel musí:

  • aktivity jako Soubor umožňují stažení materiálu; nahrání souboru např. PDF namísto Stránky umožní studentům mít materiál offline (Stránka bohužel nejde stáhnout)
  • aktivita Přednáška se dá stáhnout pomocí aplikace Moodle do tabletu nebo mobilního telefonu; změňte Dostupnost v nastavení aktivity, aby byla přednáška ke stažení
  • Kniha je automaticky ke stažení, není třeba nic nastavovat, pokud naopak nechcete aby materiál stáhnout nešel, přejděte do kurzu Další>Oprávnění> vyberte roli studenta>pravidlo booktool/print:print>zakažte jej.